Gilde lezingen

Op een aantal woensdagmiddagen worden u door het Gilde Zutphen lezingen aangeboden over zeer diverse onderwerpen. De lezingen worden gehouden in het restaurant van het woon- en zorgcentrum St. Elisabeth, Geweldigershoek 39, van 14.00 tot circa 16.00 uur. Kosten: een vrijwillige bijdrage.

Lezingen voorjaar 2018:

28 februari: Zutphense iconen waar Zutphenaren trots op kunnen zijn
Spreker is Christiaan te Strake.
In de lezing wordt aandacht besteed aan iconen als bijvoorbeeld Sir Philip Sidney, Robert Jasper van der Capellen tot den Marsch, burgemeester Dijckmeester en de onbekende vrouw die in 882 slachtoffer werd van de bloedige aanval van de Vikingen op onze stad. Maar ook gebouwen of voorwerpen kunnen iconisch zijn. Hierbij valt te denken aan de Sint-Walburgiskerk, de Wijnhuistoren en de IJsselbrug in al zijn verschijningsvormen. Maar ook ‘schitterende voorwerpen’ als het Liber Aureus, de Maan- en Klaagbrief, de Zutphense globe, de oudste foto van Nederland, en het takje en de zaag van de Wilhelminaboom zullen besproken worden. Deze iconen vertellen ieder een verhaal op zich, maar samen vertellen zij het prachtige verhaal van de lange en interessante geschiedenis van onze stad. Christiaan te Strake is historicus en conservator Musea Zutphen.
14 maart: Het nieuwe Zutphens pianomuseum, door J. Buisman.
28 maart: De Walburgiskerk vóór en na 5 juli 2016, door A. van Oosten.
11 april: Museum Staal (Staringmuseum in Almen), door Pien Pon.

Informatie
Meer informatie over de gildelezingen vindt u regelmatig op de nieuwspagina van deze website of in de lokale dag- en weekbladen.
Wilt u zelf een lezing verzorgen, dan kunt u contact opnemen met Chiel Marien, coördinator (mh.marien@kpnmail.nl).

U bent van harte welkom.

Reageren is niet mogelijk