Digitale vaardigheden

Al een aantal jaren zet het Gilde zich samen met verschillende partners in voor het versterken van digitale vaardigheden van burgers in Zutphen. Voorbeelden daarvan zijn de computercursussen en de workshops over de aanschaf en het gebruik van tablets, sociale media en internet.

In 2014 is het project e-participatie van start gegaan, een samenwerkingsproject van Graafschap bibliotheken, Perspectief Zutphen en het Gilde. Dit jaar heeft ook het Warnshuus zich hierbij aangesloten. Door een bundeling van activiteiten en faciliteiten kunnen deze organisaties samen een breder en goed afgestemd aanbod ontwikkelen.

Binnen het project speelt de mediabar in de Bibliotheek Zutphen een centrale rol.

Digitale dinsdag en donderdag
Iedere dinsdag tussen 11.00 en 14.00 uur is er in de Bibliotheek Zutphen bij de mediabar een inloopspreekuur. Een team van deskundige vrijwilligers staat voor u klaar om u verder te helpen bij vragen over het gebruik van e-readers, tablets, app’s, programma’s en andere digitale apparaten.
In de Bibliotheek Warnsveld is er een inloopspreekuur op elke 3e donderdag van de maand.

Tablets
Ook andere organisaties geven cursussen en workshops in de bibliotheek. Op de website van Graafschap bibliotheken kunt u meer informatie vinden over bijvoorbeeld de tabletcursussen van  Kruiswerk Achterhoek.

Computercursussen
Het Gilde organiseert in ‘t Warnshuus verschillende computercursussen: Windows voor beginners (met Internet en email), Word en Excel. De docenten zijn deskundige en ervaren vrijwilligers. Op de activiteitenpagina Computercursussen vindt u alle informatie.

Workshops
Dit jaar start het Gilde Zutphen in samenwerking met HCC Seniorenacademie een  aantal workshops op digitaal gebied, gebracht door Bertus Postema, docent bij HCC. Invulling van de workshops en data zullen in de loop van dit jaar nog nader bepaald worden.

 

 

Reageren is niet mogelijk