POWER Veerkracht op leeftijd

POWER is een project voor senioren die willen investeren in persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid.

Ouder worden betekent vaak meer vrije tijd en meer ruimte voor onszelf. We zien kansen, uitdagingen en mogelijk ook beperkingen. Voor het ouder worden zijn geen algemene regels. Wel enkele gemeenschappelijke vragen: Wat wil ik? Wat kan ik? Met wie voel ik me verbonden? Wat geeft mij energie? Waarvoor ga ik me inzetten? Deze vragen komen bijvoorbeeld aan de orde als er op het werk van alles gaat veranderen of als er in ons privéleven een nieuwe situatie ontstaat. Je kunt jezelf deze vragen stellen rond je 55ste of 65ste, en evengoed op je 70ste of 80ste.

Inspiratieworkshops
POWER begint met een serie workshops. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar hun interesses en behoeften liggen. De workshops worden begeleid door enthousiaste, geschoolde vrijwilligers van het Gilde. Zij reiken de deelnemers boeiende en inspirerende thema’s aan. Deze hebben betrekking op vijf levensdomeinen: lichaam & geest; sociale contacten; materiële situatie; arbeid & activiteiten; inspiratie & zingeving. Elke deelnemer werkt vanuit de eigen omstandigheden aan zijn of haar eigen plannen voor de toekomst. Download hier de informatiefolder.

Vervolgactiviteiten
Voor wie dat wil, zijn de workshops de opstap naar een POWER-kring. Dat is een kleine groep die in eigen beheer activiteiten opzet. POWER-kringen kunnen zich bijvoorbeeld verder verdiepen in een onderwerp dat tijdens de workshops aan de orde is geweest of zich buigen over een actueel lokaal of regionaal thema. Anderen willen misschien de mogelijkheden van vrijwilligerswerk onderzoeken. Of gewoon bij elkaar blijven komen voor de gezelligheid. POWER-kringen kunnen gedurende een half jaar gebruik maken van een coach en gaan daarna zelfstandig verder. Download hier het verslag van de eerste terugkombijeenkomst op 17 december 2015, en bekijk de video van de laatste terugkombijeenkomst op 13 juni 2017.

Vrijwilligers gezocht
Het aantal POWER-deelnemers groeit gestaag en de POWER-activiteiten breiden zich verder uit. Daarom zoekt Gilde Zutphen op korte termijn enthousiaste vrijwilligers voor versterking van het projectteam. In het team is plaats voor zowel ervaren workshopbegeleiders als voor organisatie- en communicatietalenten. Voor de begeleiding zoeken wij, voor een evenwichtige samenstelling van het projectteam, met name mannen met een HBO werk- en denkniveau, die zelfstandig kunnen werken en ook graag samenwerken. Affiniteit met het thema ouder worden is een voorwaarde, evenals goede communicatieve vaardigheden. Wie interesse heeft en meer wil weten kan contact opnemen met de projectcoördinator Stip ter Laan: 0575 543075 of stip1948@hotmail.com.

Data en kosten
Op dinsdag 12 september 2017 is er van 15.00 tot 17.00 uur een (gratis) voorlichtingsbijeenkomst over POWER in de broodfabriek.
De workshops zijn op zes dinsdagochtenden van 09.30 tot 12.30 uur op 3, 17 en 31 oktober, 14 en 28 november, en op 12 december. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Bij voldoende deelname start op dezelfde data een middaggroep.
De kosten zijn € 75,00 per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.

Aanmelding
Belangstellenden voor de workshops kunnen zich opgeven via het aanmeldingsformulier.
Download hier de verslagen van de informatiebijeenkomsten van 9 februari 2016 en 27 september 2016 (PDF-documenten).
Download hier het artikel in Contact 24 december 2015 over POWER-deelnemers (PDF-document).
Lees hier het artikel op Toekomt.nl over de eerste serie POWER-workshops.
Meer informatie vindt u op de website van POWER Nederland.

Reageren is niet mogelijk