Denken om te leven

… zo is in grote lijnen de benadering van de meeste vrouwen die zich bezig hielden, of nog houden, met filosofie.

In oktober 2019 start Marijke Akkerboom op woensdagmiddag een nieuwe lees- en studiegroep. De groep bestaat uit 8 tot 10 personen en na een eerste kennismaking richt de focus zich op één filosofe in het bijzonder. Samen lezen we een tekst en bespreken we onze leeservaringen en indrukken van deze tekst. De cursus veronderstelt dat men bereid is, voorafgaande aan de bijeenkomst, een niet al te ingewikkelde tekst te lezen.

Marijke Akkerboom was lerares op een middelbare school en is daarna afgestudeerd in de antropologie. In 2013 heeft Marijke, cum laude, haar bachelor filosofie behaald in Nijmegen. Sinds 2016 volgt zij cursussen aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden.

De aanbevolen literatuur voor deze cursus is: ‘Vrouwelijke filosofen, een historisch overzicht’; Carolien Ceton (red.), Uitegeverij Atlas Contact, 2016 (4e druk).

Tijden: woensdagmiddag 14.00 tot 16.00 uur op 2 en 30 oktober, 13 en 27 november, en op 11 december 2019.

Plaats: DWK-gebouw, Leeuweriklaan 19 in Zutphen.

Kosten: € 45,00 koffie is inbegrepen evenals deelnemersbijdrage van het gilde. Als men dit jaar al € 15,00 hiervoor betaald heeft, kan dit in mindering gebracht worden.

Meer informatie over deze activiteit ? Gebruik ons contactformulier.
Belangstellenden voor deze activiteit kunnen zich opgeven via het aanmeldingsformulier.

Reageren is niet mogelijk