Vaste fietsgroepen

pag-vastefietsgroepen

De zeven fietsgroepen in seizoen 2017/2018

Begin april start het Gilde weer met 7 fietsgroepen.

Een fietsgroep vormt een ideale gelegenheid om nieuwe contacten te leggen, lekker buiten te zijn en te genieten van de omgeving.
Wij bieden de mogelijkheid om in te haken voor de volgende afstanden: 30, 40, 55 of 70 km. Maximaal 15 deelnemers per groep. Elke groep heeft zijn eigen afstand en een coördinator, die de planning en continuïteit verzorgt. De bedoeling is om 1x in de 2 of 3 weken een tocht te maken, maar de deelnemers kunnen ook zélf een route uitzetten.

Vermeldenswaard is, dat 1x per jaar de 55 km fietsgroep, naast de gewone fietstochten in de omgeving van Zutphen, een tocht organiseert buiten de regio. Vorig jaar was dat vanuit Winterswijk, en werd er de kerkendorpentocht gefietst.
Alie Vruggink, de coördinator, vertelt hoe verrassend zo’n tocht kan zijn:
“Marjo, de initiatiefneemster van deze tocht, nam ons mee naar haar geboortedorp Vragender.  Zij vertelde o.a. over haar jeugd en het dorpsrestaurant waar wij koffie dronken.  Vroeger was dit restaurant een kruidenierswinkel annex dorpscafé. Je kon er een patatje halen via het raam, waarachter een oud keukentje zat, waar de patat gebakken werd. Marjo vertelde zoveel, dat we een helder beeld kregen van het dorpse leven in Vragender”

Elke fietsgroep kent zijn eigen afstand, fietst zijn eigen tempo, heeft zijn eigen sfeer en een coördinator die de planning doet en de continuïteit bewaakt. Alle deelnemers zetten af een toe een fietstocht uit, zodat een ieder een steentje bijdraagt.

Deelname is voor eigen rekening en risico.

Kosten
Inschrijving als deelnemer van het Gilde (€ 15,00 per jaar) is een voorwaarde.

Meer informatie over de activiteit? Gebruik ons contactformulier.
Belangstellenden kunnen zich opgeven via het aanmeldingsformulier.
Daarna wordt contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Reageren is niet mogelijk