Praathuis Zutphen

Begin 2017 heeft een enthousiaste groep vrijwilligers het Praathuis Zutphen geopend. Het is een wekelijkse ontmoetingsplaats voor mensen die Nederlands willen spreken, maar een andere moedertaal kennen. Op basis van een vergelijkbaar taalniveau spreken bezoekers en begeleiders zoveel mogelijk Nederlands in kleine groepjes en soms een-­op-­een.

Zelfvertrouwen en plezier
Centraal staan de spreekvaardigheid en het contact in een neutrale omgeving. Daarbij kunnen thema’s, activiteiten en diverse taalondersteunende materialen worden gebruikt, afhankelijk van de voorkeur en mogelijkheden van de bezoeker. Van vocabulair aanleren tot het oefenen van klanken, en van het formuleren van zinnen tot het spelen van een compleet rollenspel. Het uiteindelijke doel is om anderstaligen meer zelfvertrouwen en plezier te laten ervaren in het Nederlands, zowel in sociale als zakelijke situaties.

Zin om mee te doen
Iedereen is welkom in het Praathuis. Mensen die een begin maken met het aanleren van de Nederlandse taal, maar ook mensen die al jaren in Nederland wonen en hun Nederlands willen verbeteren. Ook taalcoaches met hun coachees bezoeken regelmatig het Praathuis voor een extra oefenmoment. Het Praathuis is wekelijks op donderdag geopend van 9.30 tot 11.30 uur in het DWK-­gebouw, Leeuweriklaan 19 in Zutphen. Kom gerust een keer een kijkje nemen of schuif aan en doe mee.

Lijkt het u leuk om ook taalvrijwilliger voor het Praathuis te worden? Mail naar: praathuiszutphen@gmail.com

Het Praathuis-project wordt gesponsord door Stichting Zutphense Hand, Karacht, en de Gemeente Zutphen.