Project: Open Monumentenstad

Het prachtige erfgoed van Zutphen willen we met zoveel mogelijk mensen delen. Komt u ons helpen?

In Zutphen zijn er veel verhalen te vertellen over prachtige panden. We vinden dat bezoekers van  onze stad veel te vaak voor dichte deuren staan en onze schatten te verborgen blijven. Zou u niet ook monumentenverteller willen worden? Met uw hulp kunnen de schatkamers van Zutphen geopend worden!

Het Gilde Zutphen zoekt enthousiaste mensen die trots zijn op de stad en hierover graag vertellen. Bent u ook zo gek op de stad en haar monumenten? En wilt u zich graag inzetten om anderen hier ook van te laten genieten? Sluit u zich dan bij ons aan! Denk bijvoorbeeld aan de Burgerzaal in de Lange Hofstraat. Zou u gastheer of vrouw willen zijn om deze zaal open te stellen? Wil u monumentenverteller worden over de rijke historie van dit gebouw en haar bijzonderheden? Vindt u het leuk om veel over de stad en dit gebouw te leren? Dan kunt u helpen om de zaal open te stellen!

U wordt ingedeeld in tweetallen en in tijdsblokken van 2,5 uur op basis van uw eigen agenda en zo vaak als u zelf wilt. Natuurlijk staan koffie en thee klaar en krijgt u veel informatie. Een cursus over de historie van Zutphen of over het vertellen van verhalen hoort bij de mogelijkheden.

Wilt u een van onze monumentenvertellers worden? Neem dan contact op met Clasien Burkels van het Gilde, per e-mail of telefoon 06 23948120.