Digitale vaardigheden

Al een aantal jaren zet het Gilde zich samen met verschillende partners in voor het versterken van digitale vaardigheden van burgers in Zutphen.

In 2014 is het project e-participatie van start gegaan, een samenwerkingsproject van Graafschap bibliotheken, Perspectief Zutphen en het Gilde. Door een bundeling van activiteiten en faciliteiten kunnen deze organisaties samen een breder en goed afgestemd aanbod ontwikkelen.

Binnen het project speelt de mediabar in de Bibliotheek Zutphen een centrale rol.

Digitale dinsdag en donderdag
Iedere dinsdag tussen 11.00 en 14.00 uur is er in de Bibliotheek Zutphen bij de mediabar een inloopspreekuur. Een team van deskundige vrijwilligers staat voor u klaar om u verder te helpen bij vragen over het gebruik van e-readers, tablets, app’s, programma’s en andere digitale apparaten.
In de Bibliotheek Warnsveld is er een inloopspreekuur op elke 3e donderdag van de maand.

Tablets
Ook andere organisaties geven cursussen en workshops in de bibliotheek. Op de website van Graafschap bibliotheken kunt u meer informatie vinden over bijvoorbeeld de tabletcursussen van  Kruiswerk Achterhoek.

Workshops
Ook in het seizoen 2018-2019 organiseert het Gilde weer, in samenwerking met HCC, 5 verschillende workshops digitale vaardigheden. Meer gegevens vindt u onder de activiteit Workshops digitale vaardigheden zodra deze bekend zijn.

 

Reageren is niet mogelijk