POWER Veerkracht op leeftijd

POWER is een project voor senioren die willen investeren in persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid.

Ouder worden betekent vaak meer vrije tijd en meer ruimte voor onszelf. We zien kansen, uitdagingen en mogelijk ook beperkingen. Voor het ouder worden zijn geen algemene regels. Wel enkele gemeenschappelijke vragen: Wat wil ik? Wat kan ik? Met wie voel ik me verbonden? Wat geeft mij energie? Waarvoor ga ik me inzetten? Deze vragen komen bijvoorbeeld aan de orde als er op het werk van alles gaat veranderen of als er in ons privéleven een nieuwe situatie ontstaat. Je kunt jezelf deze vragen stellen rond je 55ste of 65ste, en evengoed op je 70ste of 80ste.

Inspiratieworkshops
POWER begint met een serie van 5 workshops. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar hun interesses en behoeften liggen. De workshops worden begeleid door enthousiaste, geschoolde vrijwilligers van het Gilde. Zij reiken de deelnemers boeiende en inspirerende thema’s aan. Deze hebben betrekking op vijf levensdomeinen: lichaam & geest; sociale contacten; materiële situatie; arbeid & activiteiten; inspiratie & zingeving. Elke deelnemer werkt vanuit de eigen omstandigheden aan zijn of haar eigen plannen voor de toekomst. Download hier de informatiefolder.

Vervolgactiviteiten
Voor wie dat wil, zijn de workshops de opstap naar een POWER-kring. Dat is een kleine groep die in eigen beheer activiteiten opzet. POWER-kringen kunnen zich bijvoorbeeld verder verdiepen in een onderwerp dat tijdens de workshops aan de orde is geweest of zich buigen over een actueel lokaal of regionaal thema. Anderen willen misschien de mogelijkheden van vrijwilligerswerk onderzoeken. Of gewoon bij elkaar blijven komen voor de gezelligheid. POWER-kringen kunnen gedurende een half jaar gebruik maken van een coach en gaan daarna zelfstandig verder. Download hier het verslag van de eerste terugkombijeenkomst op 17 december 2015, en bekijk de video van de laatste terugkombijeenkomst op 13 juni 2017.

Vrijwilligers gezocht
Het aantal POWER-deelnemers groeit gestaag en de POWER-activiteiten breiden zich verder uit. Daarom zoekt Gilde Zutphen op korte termijn enthousiaste vrijwilligers voor versterking van het projectteam. In het team is plaats voor zowel ervaren workshopbegeleiders als voor organisatie- en communicatietalenten. Voor de begeleiding zoeken wij, voor een evenwichtige samenstelling van het projectteam, met name mannen met een HBO werk- en denkniveau, die zelfstandig kunnen werken en ook graag samenwerken. Affiniteit met het thema ouder worden is een voorwaarde, evenals goede communicatieve vaardigheden. Wie interesse heeft en meer wil weten kan contact opnemen met de projectcoördinator Stip ter Laan: 0575 543075 of stip1948@hotmail.com.

Data en kosten
De workshops zijn op dinsdagochtend van 09.30 tot 12.30 uur om de veertien dagen vanaf 13 maart 2018. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Bij voldoende deelname (meer dan 12) start er nog een groep op een nog nader te betalen datum.
De kosten zijn € 75,00 per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.

De najaarscyclus 2018 wordt gehouden op 5 en 19 oktober, 2, 16 en 30 november.

Informatie
Op 28 september 2018 is er info-middag in Pakhuis Noorderhaven (achter het station Zutphen) van 14.00 tot 16.00 uur.

Verder hebben wij de volgende informatiebronnen voor u:

  • verslagen van de informatiebijeenkomsten van 9 februari 2016 en 27 september 2016,
  • artikel in Contact 24 december 2015 over POWER-deelnemers,
  • artikel op Toekomt.nl over de eerste serie POWER-workshops,
  • video van de laatste terugkombijeenkomst op 13 juni 2017,
  • radiouitzending Omroep Gelderland 15 december 2017 ‘Op de koffie’ met Rob Kleijs
    ,
  • website van POWER Nederland.

Aanmelding
Belangstellenden voor de workshops kunnen zich opgeven via het aanmeldingsformulier.

Reageren is niet mogelijk