De Derde Fase

Waar staan wij voor?

De Derde Fase is een vereniging van senioren die in hun derde levensfase met elkaar willen optrekken. Ons uitgangspunt is dat wij actief blijven en talenten en levenservaringen samen delen. Dit realiseren wij door: ontmoeting, omzien naar elkaar, verdieping op levensthema’s, doe-activiteiten, jaarfeestvieringen, enz.

De huiskamer

Wij komen tweewekelijks op zaterdagmiddag bijeen in de zgn. Huiskamer. Daartoe huren wij op dit moment de Tuinzaal van de Christengemeenschap aan de Badhuisweg 27 te Zutphen. Een mooie ruimte met een nog mooiere tuin. Daarin bieden wij onze programma’s aan, zoals:

  • Open podium: leden vertellen hun levensverhaal of hun specifieke interesses ( zoals kunst, literatuur, hun fiets-of wandeltocht of beroepservaring).
  • Spiritualiteit van het ouder worden: welke waarden kennen we toe aan onze ontwikkeling in deze levensfase.
  • Workshops: verbindend communiceren, gedichten ,dansexpressie.
  • Jaarfeestvieringen: de seizoenen, kerst, nieuwjaar en pasen.

Activiteitengroepen

Wandelen, filosofie, schrijven, literatuur.

Buurtgroepen

Wij zijn onderverdeeld in Buurtgroepen. Dat maakt het mogelijk elkaar beter te leren kennen en zo nodig hulp te bieden. In de buurtgroepen en via “leden-helpen-leden” wordt betrokkenheid dichtbij georganiseerd. Buurtgroepen regelen zelf de inhoud en frequentie van samenkomen.

Koffieochtenden

Op vrijdagmorgen om de 14-dagen is er daarnaast een koffieochtend in het gezellige grand-café de Marspoort Galerie.

De Derde Fase functioneert onder de paraplu van Gilde Zutphen. DDF werkt volledig op inzet van de leden. Daarom is onze contributie slechts € 34,00 p.p. per jaar en € 55,00 voor echtparen per huishouden. Daarbinnen zijn alle activiteiten gratis. Iedereen is bij ons welkom! We staan open voor elkaar, we dragen bij en brengen in. Kortom: WIJ GEVEN ONS LEVEN ZIN! Interesse om met ons kennis te maken?
Bel:
06-22807744 Bert Vroon
0575-526207 Agaath Nouwens
0575-841652 Lex van Velzen
Zij geven graag nadere toelichting en beantwoorden je vragen.

Je kunt dan een aantal keren onze bijeenkomsten bijwonen om te zien of DDF bij je past.
E-mail: secretariaat@derdefase.nl